13:38 02.01.2020

Суд продовжив арешт трьом обвинуваченим у справі про вбивство 5-річного хлопчика в Переяславі

2 хв читати

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд продовжив ще на два місяці арешт трьом обвинуваченим у справі про вбивство 5-річного хлопчика Кирила Тлявова в м. Переяславі Київської області в травні минулого року.

"Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд за клопотанням прокуратури продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці трьом обвинуваченим у справі про вбивство 5-річного хлопчика в м. Переяславі", - повідомляє в четвер Офіс генерального прокурора.

У повідомленні, розміщеному на сайті відомства, наголошується, що двом із трьох фігурантів справи продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 288 тис грн.

За інформацією офісу, ще один фігурант - неповнолітній, який є сином одного з підозрюваних правоохоронців, перебував під домашнім арештом. Суд змінив йому запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вбивство дитини за ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї), ч.1 ст.119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, у травні 2019 року четверо чоловіків, перебуваючи на території приватної оселі, ймовірно задля розваги здійснили постріли з вогнепальної зброї в напрямку місць можливого перебування громадян. Внаслідок одного із здійснених пострілів малолітній дитині заподіяно смертельне поранення. За даними слідства двоє із зазначених чоловіків - колишні працівники поліції, неповнолітній син одного з них та їхній товариш

Як повідомлялося, 31 травня в м. Переяславі 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з важкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою та переломом скроневої кістки. Травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше правоохоронці заявили про можливу причетність до заподіяння вогнепальних тяжких поранень дитині двох поліцейських. Правоохоронці з’ясували, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі під час відпочинку вживали спиртні напої, потім домовилися постріляти з вогнепальної зброї по бляшанках та інших предметах. У результаті постріли влучили в малолітнього хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні.

30 жовтня Верховна Рада підтримала повернення Переяславу-Хмельницькому назви Переяслав, яку він носив до 1943 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА