14:24 02.01.2020

У Франції продовжується один із найтриваліших страйків працівників залізничного транспорту

2 хв читати
У Франції продовжується один із найтриваліших страйків працівників залізничного транспорту

Працівники залізничного транспорту у Франції 29 день поспіль страйкують проти планів влади країни щодо пенсійної реформи, повідомляє в четвер агентство Associated Press.

Страйки у всій Франції розпочалися 5 грудня. Цього четверга вони перевершили за тривалістю страйк залізничників 1986-1987 рр., котрий тривав 28 днів.

За даними телеканалу BBC, страйк 2019-2020 рр. став найтривалішою акцією протесту працівників залізничного транспорту з травня 1968 року.

Грудневий страйк торкнувся роботи метрополітену та поїздів у Парижі й у всій Франції в період Різдва та Нового року.

Державне підприємство SNCF, що управляє залізницями, повідомило, що в четвер у Франції не вийшла на маршрути половина високошвидкісних поїздів.

У паризькому метро в четвер у звичному режимі працюють лише дві автоматизовані лінії. На інших поїзди ходять із перебоями або не ходять зовсім.

На 7 січня заплановано чергові переговори між владою Франції та профспілками, що організовують страйки.

Під час звернення на Новий рік президент Франції Еммануель Макрон висловив прихильність планам проведення пенсійної реформи, але закликав уряд Франції знайти компроміс у діалозі з профспілками.

Найбільш спірним пунктом пенсійної реформи є підвищення віку, в якому пенсіонери зможуть отримувати пенсійні виплати в повному обсязі, з 62 до 64 років. Систему обчислення пенсії в рамках реформи буде приведено до єдиного стандарту, тоді як зараз у Франції є 42 пенсійних програми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА