17:50 02.01.2020

ВАКС проведе в п'ятницю підготовче засідання стосовно двох фігурантів "газової справи"

3 хв читати
ВАКС проведе в п'ятницю підготовче засідання стосовно двох фігурантів "газової справи"

Вищий антикорупційний суд призначив на п'ятницю, 3 січня, підготовче судове засідання стосовно двох фігурантів у так званій газовій справі.

"Підготовче судове засідання відбудеться 3 січня 2020 року о 14:00 за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 41, зал судових засідань №3", - повідомляє прес-служба ВАКС на сторінці у Facebook.

За матеріалами сторони обвинувачення, зазначені особи, перебуваючи на посадах директорів товариств, завдали збитків ПАТ "Укргазвидобування" на суму 31 млн 115 тис. 927 грн. Обвинувачені отримували природний газ за заниженими цінами, а потім реалізовували його вже за ринковими цінами, легалізуючи отриманий дохід через компанії, які вважають підконтрольними колишньому нардепу.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 27 ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 КК України та за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27 ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 27 ч.5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 КК України.

Як повідомлялося, досудове розслідування факту розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", внаслідок якого державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розпочало в грудні 2015 року.

У лютому 2019 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затвердили і направили до суду обвинувальний акт у "газовій справі" стосовно Онищенка та його фінансового директора.

Правоохоронні органи України підозрюють Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування". Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. Його оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року. За версією слідства, мати Онищенка є співорганізатором "газової схеми".

Загалом слідство встановило причетність до "газової схеми" 29 осіб. Нині троє перебувають у розшуку. 15 обвинувальних актів стосовно 25 осіб направлено до суду, з них стосовно 11 осіб набрав чинності обвинувальний вирок.

3 грудня німецькі правоохоронці затримали колишнього народного депутата України Олександра Онищенка, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі САП.

Раніше проект видання "Радіо Свобода" "Схеми" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомив, що 29 листопада Онищенка затримали в м. Аахені (Німеччина) за запитом НАБУ та САП.

"За процедурою далі німецький суд має ухвалити рішення стосовно його подальшої екстрадиції в Україну, про що у запиті просили українські правоохоронці. Також суд має визначити Онищенку запобіжний захід на період розгляду цього питання. Дата засідання ще невідома", - йдеться в повідомленні. Зазначено, що в очікуванні призначення суду Онищенко перебуває під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА