19:18 02.01.2020

У 2020 році ЗСУ отримають тренажери ЗРК і танків, довівши рівень забезпечення тренажерною базою до 60% від потреби

1 хв читати
У 2020 році ЗСУ отримають тренажери ЗРК і танків, довівши рівень забезпечення тренажерною базою до 60% від потреби

Нині наявність тренажерної бази в навчальних центрах Збройних сил України становить приблизно 40% від потреби, тоді як запланований фінресурс на 2020 рік дає змогу підвищити цей показник до 60%, повідомляє інформагентство Міноборони "АрміяInform" із посиланням на заступника начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗСУ підполковника Владислава Пономарьова.

"Буде закуплено тренажери як для підготовки операторів та екіпажів, наприклад 2С6 "Тунгус", так і взводу в цілому. Зокрема, навчальний центр Повітряних сил отримає мультимедійні комплекси ЗРК С-300 та "Бук-М1", навчальний центр Військово-Морських сил - тренажери танка Т-80, а навчальний центр ДШВ - статичні тренажери БМП", - зазначив Пономарьов.
Триватиме також облаштування комп'ютерних багатофункціональних класів. А це, у свою чергу, дає змогу командиру керувати віртуальним взводом.

"Залучення до системи бойової підготовки різних тренажерних систем зумовлене потребою в забезпеченні високого рівня підготовленості військовослужбовців з одночасним зниженням матеріальних і фінансових витрат. Такий підхід - украй актуальний для України", - розповів офіцер.

Використання тренажерів і засобів імітаційного моделювання дає можливість відпрацьовувати реалістичні сценарії бойових дій, які іноді неможливо зробити в польових умовах. І якщо раніше йшлося про індивідуальну підготовку військових на тренажері, то нині сучасні імітаційні засоби застосовують у комплексі з потужними комп'ютерними системами для проведення навчань підрозділів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА