07:02 03.01.2020

Підліток урятував пенсіонерку від пожежі в Житомирській області

2 хв читати
Підліток урятував пенсіонерку від пожежі в Житомирській області

У Житомирській області 13-річний підліток помітив задимлення у вікні приватного будинку, де жила 88-річна пенсіонерка, яка не пересувається самостійно. Він вивів її на вулицю і повідомив про пожежу, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій в Житомирській області.

"30 грудня близько 14:00 13-річний Віктор Ващенко, житель села Дружбівка Коростенського району, йшов вулицею і побачив дим з вікна приватного будинку. Хлопець одразу побіг до будинку, який був уже задимленим. Він знав, що в ньому проживає 88- річна пенсіонерка, яка майже не пересувається. Жінку обслуговують соціальні працівники. Зачерпнувши відро води з криниці на подвір'ї, він побіг усередину ... вилив його в "сінях" і почав шукати господиню. Бабуся сиділа на ліжку в одній з кімнат. Хлопчик вивів її на вулицю і побіг повідомити про пожежу сусідам і онуку, який живе в кінці вулиці", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пенсіонерка сказала про наявність в будинку ще одного її онука, який приїхав з Києва.

"Онук, орієнтовно 40-річного віку, спав на ліжку в дальній кімнаті. Громадяни розбудили його і вивели з дому. Ні бабка, ні її родич медичної допомоги не потребували, сусіди відвели їх до себе", - додали у відомстві.

Зазначається, що поки люди рятували мешканців будинку, доступ кисню сприяв швидкому поширенню вогню в дерев'яному будинку. На момент прибуття вогнеборців полум'я повністю охопило будинок зсередини і половину даху.

"Оскільки поруч не було водних джерел, фахівцям ДСЧС довелося їздити на дозаправку водою на річку, в 7 км від місця події. О 14:49 пожежу було локалізовано і після тривалого поливання конструкцій будинку о 19:03 ліквідовано. Причини виникнення загоряння та всі обставини встановлюються", - повідомили в прес-службі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА