07:21 03.01.2020

У справі підозрюваного у вбивстві Шеремета Антоненка мають намір провести слідчий експеримент

3 хв читати
У справі підозрюваного у вбивстві Шеремета Антоненка мають намір провести слідчий експеримент

Щодо підозрюваного в організації вбивства журналіста Павла Шеремета сержанта ЗСУ, музиканта Андрія Антоненка слідчі мають намір провести слідчий експеримент, повідомив юрист Масі Найєм.

"Просто зараз, із порушенням норм КПК, намагаються провести слідчий експеримент з Андрієм Антоненком", - написав Найєм на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Адвокат зазначив, що останніми тижнями адвокати Антоненка подають клопотання про ознайомлення з матеріалами справи, але слідчий їх ігнорує.

За його словами, незважаючи на те, що постанова суду буде в п'ятницю, якою суддя зобов'язує слідчих ознайомити адвокатів з матеріалами справи, слідчі мають намір провести слідчий експеримент напередодні в четвер, попередивши адвокатів за годину до слідчої дії.

"Тому вони викликали адвоката з БПД. При тому, що у Андрія мінімум три адвокати. Сподіваюся, що адвокати Андрія вже виїхали на місце (І. Франка, 5)", - додав юрист.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва в п'ятницю переніс розгляд апеляційної скарги Віталія Галенченка - адвоката підозрюваного в організації вбивства журналіста Павла Шеремета сержанта ЗС України, музиканта Андрія Антоненка - на рішення Печерського районного суду Києва про обрання Антоненку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

23 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Антоненку. Отже, суд не задовольнив апеляційної скарги його захисту.

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

Антоненко перед обшуком у його квартирі попросив брата дружини забрати з шафи пакет, який правоохоронці знайшли наступного дня у тому самому будинку, в якому проживає підозрюваний. У пакеті був предмет, схожий на міну МОН-50 у напіврозібраному стані, його було передано на комплексну експертизу, зокрема молекулярну. За результатами експертизи в Нацполіції заявили, що в підриві автомобіля Шеремета використовувалась аналогічна речовина, залишки якої знайшли на вилученій у Антоненка міні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА