08:06 03.01.2020

Американські політики попереджають про можливі наслідки вбивства іранського воєначальника

2 хв читати
Американські політики попереджають про можливі наслідки вбивства іранського воєначальника

Колишній віце-президент США Джо Байден схвалив вбивство американськими ЗС в Іраку командувача підрозділом "Кудс" Корпусу вартових Ісламської революції Ірану Касема Сулеймані, проте попередив, що ця акція призведе до подальшого загострення обстановки в регіоні.

"Президент Трамп щойно кинув динамітну шашку в бочку з порохом, і вона повинна пояснити американському народу стратегію і план із гарантування безпеки наших військ і співробітників посольства, наших людей і наших інтересів, як тут, вдома, так і за кордоном, а також наших партнерів у всьому регіоні і за його межами", - заявив Байден, який є одним з кандидатів у президенти США від Демократичної партії.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі написав у Твіттері: "Сулеймані був ворогом Сполучених Штатів. Це не питання. Питання полягає в наступному: Чи дійсно Америка щойно вбила без згоди Конгресу другу за силою людину в Ірані, свідомо розв'язавши потенційну велику регіональну війну?".

Водночас, сенатор Ліндсі Грем схвалив дії США і подякував президенту Дональду Трампу, який віддав наказ про атаку, за рішучість.

"Я високо ціную сміливі дії президента Дональда Трампа проти іранської агресії. Іранському уряду: якщо ви хочете більше, ви отримаєте більше", - написав він у своєму Твіттері.

Сенатор додав; "Дякую Вам, пане Президенте, за те, що ви заступилися за Америку".

Як повідомлялося, генерал Сулеймані загинув під час ракетного обстрілу міжнародного аеропорту Багдада. Операцію з його знищення в Іраку було проведено американськими військовими за вказівкою президента Дональда Трампа, повідомив Пентагон.

"ЗС США відповідно до вказівки президента рішуче здійснили дії оборонного характеру, знищивши главу включеного до списку терористичних організацій підрозділу "Кудс" КВІР Касема Сулеймані на захист закордонного персоналу Сполучених Штатів", - йдеться в заяві американського військового відомства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА