09:54 03.01.2020

16 суден Морської охорони пройшли планові ремонти в 2019 році

1 хв читати
16 суден Морської охорони пройшли планові ремонти в 2019 році

Дев’ять кораблів і сім катерів Морської охорони Держприкордонслужби України пройшли планові ремонти на підприємствах Ізмаїла, Миколаєва, Одеси, Маріуполя минулого року.

"Залізним охоронцям морських рубежів проведено роботи з відновлення корпусів, обслуговування двигунів та технічного оснащення, регламентні роботи озброєння", - повідомляє в п'ятницю вранці прес-служба Держприкордонслужби України.

Флагман Морської охорони "Григорій Куроп’ятников" та ще три кораблі Морохорони після закінчення ремонту вийшли в море на службу в передсвяткові і святкові дні, відпрацювали підготовку та злагодженість екіпажів після тривалої перерви на ремонт. Було також проведено навчальні стрільби, перевірено справність і готовність корабельного озброєння.

"Поряд з іншими кораблями та катерами морської охорони "оновилися" і колишні два порушники прикордонного законодавства - рибальські шхуни, які були конфісковані у браконьєрів і відтоді перебувають у складі Держприкордонслужби. З оновленими двигунами та спецобладнанням відтепер "Аметист" і "Онікс" стануть ефективнішими в протидії браконьєрській, контрабандній та іншій протиправній діяльності на морі", - йдеться в повідомленні.

У прикордонвідомстві також зазначили, що в рамках розвитку Морської охорони для підтримки боєготовності корабельно-катерного складу Держприкордонслужба у 2019 році виділила близько 60 млн грн, що майже вдесятеро більше, ніж попереднього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА