19:38 04.01.2020

У полоні бойовиків на Донбасі залишається понад 300 людей

2 хв читати
У полоні бойовиків на Донбасі залишається понад 300 людей

У полоні бойовиків, які контролюють окремі райони Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) залишається близько 300 осіб, повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), екс-омбудсмен Валерія Лутковська.

"Ми звільнили людей, і на мій погляд, це дуже важливо. З 16 січня треба продовжувати роботу, тому що ми маємо багато людей, яких незаконно утримують на території ОРДЛО. Понад 300 осіб. Щодо 101 особи у нас є документи, котрі підтверджують незаконне утримання під вартою, а щодо 200 людей у нас є інформація від родичів, але немає документів", - сказала Лутковська в ефірі "Українського радіо" в п'ятницю.

Вона порадила не розділяти військових і цивільних у процесі обміну полоненими. "З точки зору прав людини потрібно захищати що одних, що інших", - підкреслила Лутковська.

Як повідомлялося, 29 грудня в ході обміну утримуваними особами між владою України і ОРДЛО отримав свободу 81 українець.

"Те, про що ми домовлялися в нормандському форматі, виконано: ми повернули наших людей. Звільнено 81 особу, 76 зараз на контрольованій частини України, 6 залишилися на тимчасово окупованих територіях, тому що там їх сім'ї", - сказав президент України Володимир Зеленський.

ОРДЛО передано 124 людини. "У нас 17 осіб відмовилися переїжджати на територію ОРДЛО. Крім того, є ще близько 30 людей, які відмовилися взагалі брати участь в обміні ... Так, вони звичайно, продовжують відбувати покарання", - сказала Лутковська.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА