20:24 04.01.2020

Показу мод в будівлі костелу Святого Миколая в Києві не буде

2 хв читати
Показу мод в будівлі костелу Святого Миколая в Києві не буде

Міністр культури України Володимир Бородянський повідомив про скасування показу мод українського дизайнера Альони Серебрової в будівлі костелу Святого Миколая в Києві, посилаючись на негативну позицію настоятеля храму.

"Показу мод у будівлі костьолу Святого Миколая, який перебуває на балансі Національного будинку органної та камерної музики України - не буде. Оскільки одночасно це і Національний будинок органної та камерної музики України і діючий костьол, будь-які заходи в цьому місці враховують позицію настоятеля", - написав міністр на своїй сторінці в Фейсбук у суботу ввечері.

Він підкреслив, що настоятель усно надав негативну відповідь.

За інформацією інтернет-видання "Обозреватель" Міністерство культури України виступило з наміром провести в костелі Святого Миколая в Києві безпрецедентний модний показ відомого українського дизайнера Альони Серебрової.

"У розпорядженні "Обозревателя" виявилися листи міністерства до настоятеля релігійної організації "Релігійна Громада Прихід Святого Миколая Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви в Києві" отця Андрія Рака, а також генерального директора ДП "Національний будинок органної та камерної музики України" Стахурської Тетяни Миколаївни про проведення заходу у відповідній локації", - йдеться в повідомленні на сайті видання напередодні в п'ятницю.

Скан-копії листів опубліковані "Обозревателем" на своєму сайті.

Також було зазначено, що сама дизайнер Сереброва надіслала листа міністру культури Бородянському з проханням посприяти проведенню показу в приміщенні Національного будинку в період з 15 до 29 лютого 2020 року.

Зі свого боку чиновники вибір локації пояснюють тим, що останнім часом світові бренди співпрацюють у колаборації з релігійною естетикою, що дає більш широке поширення. Як приклад було наведено світові модні покази, які проводяться в Вестмінстерському абатстві в Лондоні, церкві Сен-Меррі в Парижі, церкві Святого Варфоломія в Нью-Йорку.

"Презентація колекції українського дизайнера на території Національного будинку органної та камерної музики в Києві стане символом нового осмислення зв'язку між традиційним і сучасним, духовним і тілесним, вічним і тимчасовим, і, безсумнівно, приверне увагу молоді до цієї культурної та архітектурної пам'ятки України", - пояснюється в листі.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА