07:42 05.01.2020

В Україні збільшено розмір аліментів

1 хв читати
В Україні збільшено розмір аліментів

У 2020 році в зв'язку з новим розміром прожиткового мінімуму збільшено розмір аліментів, повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

"З 1 січня 2020 у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму збільшений розмір аліментів. Для дітей до 6 років прожитковий мінімум становить 1779 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років - 2218 грн", - йдеться в повідомленні на сторінці міністерства в Фейсбук у суботу.

Мінімальний гарантований розмір аліментів складе: для дітей до 6 років - 889,5 грн; для дітей віком від 6 до 18 років - 1109 грн.

"Ці показники слід враховувати, якщо із зарплати працівників потрібно утримувати аліменти не в твердій грошовій сумі, а в прив'язці до прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку", - сказано в повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що максимальний розмір аліментів як і раніше становить 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку.

Як повідомлялося, 6 лютого 2018 року в Україні набув чинності закон про посилення відповідальності за несплату аліментів. Зокрема, закон передбачає тимчасове обмеження в праві виїзду за межі України боржникам, які не сплачують аліментів.

За повідомленням Державної прикордонної служби України понад 120 тис. осіб через несплату аліментів перебувають у базах прикордонників з обмеженням у виїзді за межі України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА