08:01 05.01.2020

До ПЦУ приєдналися майже 600 парафій Московського патріархату

2 хв читати
До ПЦУ приєдналися майже 600 парафій Московського патріархату

З моменту заснування Православної церкви України до неї приєдналися майже 600 парафій Московського патріархату, повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Ми рухаємося в напрямку утвердження ПЦУ. Упродовж цього часу ми зміцніли, до нас приєдналися з боку Московського патріархату близько 600 парафій. І я вірю, що в майбутньому також буде ще одна хвиля таких масових переходів. Але потрібен час. Ми хочемо, щоб і в подальшому це було мирно, спокійно і добровільно. Ми не маємо права ще створювати всередині країни релігійний фронт, нам не потрібні протистояння", - цитує митрополита Епіфанія видання.

Митрополит зазначив, що в минулому році Елладська православна церква і Олександрійський патріархат визнали ПЦУ. Епіфаній переконаний, що в 2020 відбудеться визнання декількох інших помісних православних церков.

"У нас є визнання з боку Елладської православної церкви, маємо визнання з боку Олександрійського патріархату, який є другим за честю після Вселенського патріарха в диптиху. Ці церкви відіграють важливу роль у православному світі. І ми побачимо, що в наступному (розмову було записано в останні дні грудня - ред.) році буде визнання також кількох інших помісних православних церков. Це вже незворотній процес", - зазначив Епіфаній.

Як повідомлялося 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому було створено Православну церкву України, її очолив митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Перед Об'єднавчим собором відбувся Помісний собор, Українська православна церква Київського патріархату та УАПЦ прийняли рішення про ліквідацію. До новоствореної церкви також приєдналося кілька ієрархів УПЦ (МП).

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію. 3 лютого відбулася його інтронізація. 30 січня 2019 року створено Київську митрополію Української православної церкви (Православної церкви України).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА