08:14 05.01.2020

В Узбекистані проходить другий тур виборів до парламенту

2 хв читати
В Узбекистані проходить другий тур виборів до парламенту

Повторне голосування на виборах в Законодавчу палату Олій Мажліса (нижню палату парламенту) Узбекистану в округах, де жоден депутат не набрав необхідної кількості голосів, проходить у неділю.

"Повторне голосування стосовно двох кандидатів у депутати, які отримали найбільшу кількість голосів, відповідно до Виборчого кодексу проводиться в 25 зі 125 округів", - повідомили в прес-службі ЦВК республіки.

Там зазначили, що виборчі дільниці в 25 округах відкрилися о 08:00 за місцевим часом і продовжать роботу до 20:00.

Вибори в нижню палату парламенту Узбекистану проводилися 22 грудня минулого року, в ході яких були обрані депутати в 125 виборчих округах, а в 25, де жоден з кандидатів не набрав більше половини голосів, необхідних для перемоги, був призначений другий тур.

Як повідомлялося, у виборах тоді взяли участь 13 млн 963 тис. 627 виборців, що склало 67,8% від загальної облікової кількості, з урахуванням узбецьких громадян, які проживають за кордоном.

За виборами стежили майже 140 тис. місцевих спостерігачів і понад 800 міжнародних, а також від різних організацій, включно з СНД, ШОС і БДІПЛ ОБСЄ.

До виборів допущені п'ять політичних партій, які діють в країні - Ліберально-демократична партія Узбекистану (УзЛіДеП), Народно-демократична партія Узбекистану (НДПУ), Демократична партія Узбекистану "Міллі тікланіш" ("Національне відродження"), Соціал-демократична партія "Адолат" ("Справедливість") і Екологічна партія.

За підсумками першого туру на парламентських виборах лідирує Ліберально-демократична партія Узбекистану, яка в грудні 2016 року висунула кандидатом на пост президента країни чинного главу держави Шавката Мірзійоєва.

Згідно з даними ЦВК, від Ліберально-демократичної партії Узбекистану обрано 43 депутати, від Демократичної партії Узбекистану "Міллі тікланіш" (Національне відродження) - 35 депутатів, від Народно-демократичної партії Узбекистану - 18, від Соціал-демократичної партії Узбекистану "Адолат" (Справедливість ) - 21 депутат, від Екологічного руху - 11 депутатів.

Двопалатний парламент утворений в Узбекистані в 2005 році. Зараз у Законодавчій палаті на постійній основі працюють 150 депутатів, обраних в грудні 2014 року терміном на п'ять років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА