08:53 05.01.2020

Відповідь Ірану на вбивство Сулеймані покладе край перебуванню США в регіоні

2 хв читати
Відповідь Ірану на вбивство Сулеймані покладе край перебуванню США в регіоні

Командувач Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) генерал-майор Хосейн Саламі попередив, що Тегеран у відповідь на вбивство командира "Кудс" Касема Сулеймані вживе заходів стратегічного характеру, які покладуть край американській присутності в регіоні.

"За вбивство генерала Касема Сулеймані, що прийняв мученицьку смерть, настане стратегічне покарання, яке безумовно покладе край американській присутності в регіоні", - пообіцяв він в інтерв'ю іранському державному телебаченню.

Командувач КВІР заявив, що вбивством Сулеймані американці прискорили цей кінець, а також поклявся, що Іран не зупиниться ні перед чим, щоб матеріалізувати цю мету.

"Ця заява повинна бути подана в письмовому вигляді, щоб всі побачили, як її буде реалізовано", - додав він.

Командувач ВМС КВІР адмірал Аліреза Тангсірі також заявив про готовність сил, що знаходяться під його командуванням, до нанесення ударів по американських цілях.

"Військово-морські сили КВІР готові і з нетерпінням чекають продовження тієї справи, заради якої мученицьки загинув Касем (Сулеймані - ІФ), щоб взяти реванш у виконавців, винуватців та прихильників цього злочину, продемонструвати революційний гнів ісламського світу щодо сіоністського і американського засилля", - йдеться в поширеній заяві воєначальника, опублікованій агентством "Фарс".

За словами адмірала, "флот чекає наказу, щоб почати виконання вказівок верховного лідера (аятоли Алі Хаменеї - ІФ)".

Як повідомлялося, генерал Сулеймані загинув при цільовому ракетному обстрілі американськими ВПС міжнародного аеропорту Багдада в ніч на 3 січня. Операція з його ліквідації в Іраку була підготовлена і проведена за вказівкою президента Дональда Трампа.

Після вбивства Сулеймані в Ірані пройшли масові антиамериканські акції. Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї пообіцяв, що вбивство Касема Сулеймані не залишиться безкарним.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА