16:21 05.01.2020

Через вбивство в Каховці, до якого може бути причетний поліцейський, призначено низку експертиз, ДБР відкрило справу

2 хв читати
Через вбивство в Каховці, до якого може бути причетний поліцейський, призначено низку експертиз, ДБР відкрило справу

Низку експертиз і досліджень буде проведено у зв'язку з вбивством у м. Каховка Херсонської області 26-річного місцевого жителя Володимира Чебукіна, в якому підозру висунуто колишньому співробітнику органів внутрішніх справ, а щодо поліцейського, який був у його компанії, тривають перевірки. Державне бюро розслідувань відкрило справу за статтею про перевищення повноважень.

"Подія набула резонансу, у зв'язку з чим було ухвалено рішення про проведення досудового розслідування слідчим управлінням. Наразі призначено проведення низки необхідних досліджень та експертиз. Розслідування злочину перебуває на контролі керівництва обласної поліції. Також під час першочергових слідчих дій встановлено, що на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції. Наразі стосовно поліцейського призначено проведення службового розслідування, його відсторонили від виконання службових обов'язків, а Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ст. 365 Кримінального кодексу України", - повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У поліції нагадали, що вранці 1 січня в Каховці 29-річний чоловік здійснив кілька пострілів із рушниці в живіт іншому 26-річному місцевому жителю, який від отриманих поранень через два дні помер. Стрільця затримали, 3 січня Каховський суд підтримав клопотання слідчого і заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави. Спочатку поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство, проте, як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, у зв'язку зі смертю постраждалого злочин було перекваліфіковано на ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство).

В інтерв'ю Hromadske Вербицький уточнив, що у справі про вбивство проведуть повторну судово-медичну експертизу, до якої допустять представника родичів вбитого.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв заявив, що має намір особисто контролювати перебіг розслідування і уточнив, що підозрюваний виявився колишнім співробітником органів внутрішніх справ, а щодо іншого учасника подій - поліцейського - проходять перевірки з використанням поліграфа. За словами глави обладміністрації, 3 січня він провів координаційну нараду з правоохоронцями, під час якої наголоств, що розслідування вбивства Чебукіна має бути професійним і неупередженим.

За даними ЗМІ, родичі загиблого вважають, що нападників було кілька, оскільки лікар їм нібито повідомив, що на тілі загиблого були сліди від трьох видів зброї. Також стверджується, що поліцейський під час стрільби перебував на місці злочину.

4 січня жителі Каховки влаштували протести біля місцевого відділу поліції з вимогою від правоохоронців справедливого розслідування. Будівлю закидали д

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА