07:42 07.01.2020

Будуть проведені спеціальні засідання Єврокомісії і Ради ЄС щодо ситуації навколо Іраку і Ірану

2 хв читати
Будуть проведені спеціальні засідання Єврокомісії і Ради ЄС щодо ситуації навколо Іраку і Ірану

Голова Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн заявила, що збере в середу, 8 січня, спеціальне засідання ЄК, а глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель скличе спеціальну Раду ЄС із закордонних справ, пов'язані з подіями навколо Іраку і Ірану.

"Європа несе в цьому особливу відповідальність. У міру наростання напруженості Європа контактує з усіма залученими в цей процес учасниками. В цьому контексті високий представник (ЄС із закордонних справ - ІФ) скликає міністрів закордонних справ на спеціальне засідання ради, щоб задіяти всі дипломатичні канали", - йдеться в заяві голови Єврокомісії, поширеній в понеділок у Брюсселі.

"У середу вранці я скличу спеціальне засідання колегії (Єврокомісії - ІФ), на якому високий представник, заступник голови ЄК Боррель і інші члени комісії обговорять питання взаємодії з різними зацікавленими сторонами, пов'язані з подіями в Іраку і за його межами", - повідомила фон дер Ляєн.

Вона не назвала дату проведення Ради ЄС. Але джерела в Брюсселі раніше в понеділок повідомляли, що така зустріч глав МЗС країн Євросоюзу може відбутися в п'ятницю, 10 січня.

За словами фон дер Ляєн, "після недавніх подій в Іраку зараз важливо зупинити цикл насильства, щоб ще один крок не привів до наступного, а замість цього знову було створено простір для дипломатії".

"Ми глибоко стурбовані оголошенням Ірану про те, що він більше не буде дотримуватися обмежень, встановлених Спільним всеосяжним планом дій (СВПД). Це оголошення прозвучало під час сильної напруженості в регіоні. З європейської точки зору, для Ірану важливо повернутися до ядерної угоди. Ми повинні переконати Іран, що це також у його власних інтересах", - підкреслила голова Єврокомісії.

Крім того, вона вказала на те, що після розгрому, вчиненого "Ісламською державою", Ірак добре розвивається, і його народ заслуговує на те, щоб побачити подальше просування шляхом відновлення і більшої стабільності.

"Ми закликаємо всі сторони проявити стриманість", - заявила фон дер Ляєн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА