12:04 07.01.2020

У Японії видали ордер на арешт дружини екс-голови Nissan Гона

2 хв читати
У Японії видали ордер на арешт дружини екс-голови Nissan Гона

Прокуратура Токіо у вівторок випустила ордер на арешт дружини колишнього голови автомобільного концерну Nissan Карлоса Гона Кароль Гон, повідомляє агентство Associated Press.

Кароль Гон перебуває нині не в Японії. Її підозрюють у наданні неправдивих свідчень. Деталі справи Кароль Гон поки що не наводять.

Минулого тижня Карлос Гон, який перебував під підпискою про невиїзд в Японії, втік до Лівану. Очікується, що в середу він виступить на прес-конференції в Бейруті та розповість своє бачення ситуації.

Він вилетів з Японії до Туреччини приватним літаком, на борт якого був пронесений у кейсі для звукової апаратури, а в Стамбулі був переправлений на інший літак, що доставив його до Лівану.

Опинившись у Бейруті, Гон заявив, що перебував у заручниках "корумпованої" японської системи правосуддя, де немає презумпції невинуватості, є величезна дискримінація і заперечуються базові права людини.

Одного з найвідоміших топ-менеджерів світового автомобілебудування затримали в Токіо в листопаді 2018 року за обвинуваченням у приховуванні доходів, майже чотири місяці він провів в ув’язненні, скаржачись на тяжкі умови тримання.

Nissan звільнив Гона з посади голови ради директорів через три дні після його арешту, а в січні 2019 року він був вимушений піти у відставку з посад голови ради директорів і головного виконавчого директора Renault.

У березні минулого року Гона було звільнено під заставу у $8,9 млн. Він заперечує висунуті йому обвинувачення, і є думка, що відсторонення його від керівництва Nissan та Renault було продиктоване прагненням запобігти поглибленню альянсу двох автовиробників, яке просував Гон, але якого не хотіли в Японії.

Відповідно до умов звільнення під заставу, Гон мешкав у будинку, обладнаному камерами відеоспостереження. Він міг покидати будинок, але не мав права виїжджати з Японії. Найболючішою для Гона була практично повна заборона на контакти з дружиною та сином, які, як вважали в японській прокуратурі, могли допомогти йому чинити тиск на свідків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА