14:06 07.01.2020

"Джокер" Тодда Філліпса став лідером за кількістю номінацій на премію BAFTA

2 хв читати
"Джокер" Тодда Філліпса став лідером за кількістю номінацій на премію BAFTA

Британська академія кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA) оголосила номінантів на премію, лідером за кількістю номінацій став фільм "Джокер" режисера Тодда Філліпса.

Картина претендує на 11 нагород, зокрема "Найкращий фільм", "Найкраща режисерська робота", "Найкраща чоловіча роль" (Хоакін Фенікс), "Найкращий сценарій" та інші.

Раніше картина Філліпса була удостоєна "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю. Сюжет психологічного трилера розповідає історію становлення головного лиходія Готем-Сіті та ворога Бетмена Джокера.

На другому місці за кількістю номінацій - фільм "Одного разу... в Голлівуді" Квентіна Тарантіно, він представлений у десяти категоріях.

Конкуренцію роботам Тарантіно та Філліпса становлять "1917" Сема Мендеса (володар "Золотого глобуса" за найкращий фільм), "Ірландець" Мартіна Скорсезе і "Паразити" Пон Чжун Хо (володар "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю).

За звання "Найкращого режисера" поборються: Пон Чжун Хо із фільмом "Паразити", Тарантіно ("Одного разу... в Голлівуді"), Скорсезе ("Ірландець"), Філліпс ("Джокер") і Мендес ("1917").

Серед номінантів на премію британської академії в категорії "Найкращий фільм не англійською мовою" "Паразити" Пон Чжун Хо, "Біль та слава" Педро Альмодовара і "Прощання" Лулу Ван і Даніель Мелії.

На звання "Найкращий актор" претендують Хоакін Фенікс ("Джокер"), Леонардо Ді Капріо ("Одного разу... в Голлівуді"), Адам Драйвер ("Шлюбна історія"), Джонатан Прайс ("Два папи") і Терон Еджертон ("Рокетмен")

Найкращою актрисою може стати Скарлетт Йоганссон ("Шлюбна історія"), Шарліз Терон ("Скандал"), Рене Зеллвегер ("Джуді"), Сірша Ронан ("Маленькі жінки"), Синтія Еріво ("Гаррієт") і Джессі Баклі ("Дика Роза").

Премію BAFTA розцінюють як орієнтир для визначення можливих переможців премії "Оскар". Вручення премії відбудеться 2 лютого.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА