09:14 08.01.2020

Зеленський просить утриматися від висунення неперевірених версій катастрофи літака МАУ в Ірані

2 хв читати
Зеленський просить утриматися від висунення неперевірених версій катастрофи літака МАУ в Ірані

Президент України Володимир Зеленський просить утриматися від висунення неперевірених версій катастрофи українського літака в Ірані.

"Всі заходи тримаю на особистому контролі. Дуже прошу всіх утриматися від спекуляцій і висування неперевірених версій стосовно катастрофи до офіційних повідомлень", - написав Зеленський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вранці.

Він також повідомив, що вже підготовлено спецборти для відправки до Тегерана для вивезення тіл загиблих у авіакатастрофі. "Спеціальні борти для відправки в Тегеран по лінії МЗС і Міноборони для вивезення тіл загиблих підготовлено, чекаємо на погодження іранської сторони для відльоту", - написав Зеленський.

За його словами, наразі Міністерство закордонних справ України готує списки пасажирів літака, і їх буде оприлюднено найближчим часом. "З'ясовуємо, хто точно сів у літак, щоб не було розбіжностей", - зазначив глава держави.

Зеленський повідомив, що на місці події, в аеропорту "Імам Хомейні" в Тегерані, перебувають посол і консул України в Ірані, а апарат РНБО за його дорученням створив оперативний штаб у зв'язку з авіакатастрофою.

"Вилітаю до Києва... Термінові довідки можна отримати на гарячій лінії МЗС за телефоном +38 (044) 238 16 57", - написав президент.

Як повідомлялося, літак Boeing-737 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) в середу, 8 січня 2020 року після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували 168 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу, всі вони загинули. Іранські ЗМІ повідомляють, що більшість загиблих в авіакатастрофі - громадяни Ірану.

Посольство України в Ірані наразі з'ясовує, хто з пасажирів не був присутній на борту літака, і наявність серед пасажирів громадян України. Громадянами України були всі дев'ятеро членів екіпажу.

Зеленський у зв'язку з катастрофою літака перервав візит до Оману й терміново повертається до України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА