11:17 08.01.2020

Президент МАУ: Boeing, що впав у Тегерані, був справний

1 хв читати
Президент МАУ: Boeing, що впав у Тегерані, був справний

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) заявила про справність літака Boeing 737-800, що впав у понеділок уранці в районі міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані.

"Повітряне судно було справне", - заявив, відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу, президент авіакомпанії Євген Дихне.

За його словами, 6 січня 2020 року здійснювалося останнє планове технічне обслуговування літака перед вильотом.

"Ми гарантуємо справність наших літаків і високу кваліфікацію наших екіпажів", - наголосив він.

В авіакомпанії також зазначили, що буде проведено ретельне розслідування події із залученням авіаційної влади України, Ірану, представників компанії-виробника літака Boeing, а також за участю Національного бюро розслідування авіаційних подій та інцидентів із цивільними повітряними суднами в Україні. Авіакомпанія інформуватиме про перебіг розслідування і причини трагічної події відразу після їх з'ясування.

Водночас у МАУ відмовилися коментувати будь-яку інформацію, за винятком офіційно оприлюдненої.

Пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Boeing 737-800 розбився в районі міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані рано-вранці в середу. За уточненими даними, на борту перебували 167 пасажирів - представників різних країн світу і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули.

Лайнер перестав виходити на зв'язок через дві хвилини після зльоту, він здійснював рейс Тегеран-Київ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА