18:53 08.01.2020

Генпрокуратура оскаржила договір про реструктуризацію боргів АК "Богдан Моторс" перед Укрексімбанком на суму понад 1,3 млрд грн

2 хв читати
Генпрокуратура оскаржила договір про реструктуризацію боргів АК "Богдан Моторс" перед Укрексімбанком на суму понад 1,3 млрд грн

Господарський суд міста Києва ухвалою від 27 грудня 2019 року відкрив провадження у справі №910/18605/19 про визнання недійсним договору про реструктуризацію боргів автомобільної компанії "Богдан Моторс" перед державним Укрексімбанком (Київ) на суму 1,3 млрд грн, зазначено в ухвалі суду, розміщеній в єдиному реєстрі судових рішень.

"Прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України та Укрексімбанку до одного з приватних акціонерних товариств (АК "Богдан Моторс"- ІФ) про визнання недійсним збиткового для держави договору на суму понад 1,3 млрд грн", - повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України в середу.

Генпрокуратура уточнила, що кредитний договір між Укрексімбанком і концерном "Богдан Моторс", який передбачав значну відстрочку кінцевого терміну погашення боргу - до 25 грудня 2031 року та суттєве скорочення розміру відсотків за користування кредитом, було підписано у 2018 році.

Прес-служба Генпрокуратури додала, що детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) проводять розслідування за фактом надання концерну "Богдан Моторс" посадовими особами Укрексімбанку незаконних переваг, які призвели до тяжких наслідків для держбанку.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, зазначено в повідомленні.

Згідно з визначенням суду, підготовче засідання призначено на 22 січня на 15:10 і має відбутися у приміщенні Господарського суду міста Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА