07:13 09.01.2020

У Харкові в Олексіївській колонії засуджені проявили групову непокору, введено режим особливих умов

2 хв читати
У Харкові в Олексіївській колонії засуджені проявили групову непокору, введено режим особливих умов

В Олексіївській виправній колонії №25 (Харків) введено режим особливих умов у зв'язку з випадком групової непокори засуджених.

"Беручи до уваги випадок групової непокори, керуючись вимогами статті 105 Кримінально-виконавчого кодексу України та правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань ... в установі ... введений режим особливих умов з 08 січня 2020 року, під час якого посилюється охорона, нагляд за засудженими, здійснюються інші додаткові режимні заходи", - повідомляється в середу ввечері на сторінці в Фейсбуці Адміністрації кримінально-виправної служби.

За інформацією відомства, група засуджених, що відбувають покарання в Олексіївській ВК, найближчим часом планували дестабілізувати обстановку в установі, зокрема за допомогою криміналітету з волі, а також "окремих пов'язаних з криміналітетом так званих громадських і правозахисних організацій".

У середу в колонії був організований і проведений загальний обшук із залученням додаткових сил і засобів з інших установ міжрегіонального управління, зокрема груп швидкого реагування та територіального воєнізованого формування. Під час обшуку було виявлено та вилучено заборонені предмети, серед них три мобільні телефони.

"У зв'язку з груповими протиправними діями, наданням фізичного опору персоналу і невиконанням його законних вимог, перешкодою проведенню обшуку, проявами буйства, до окремих засуджених було застосовано фізичну силу і спеціальні засоби - наручники. Після застосування фізичної сили і спеціальних засобів засуджені були оглянуті медичними працівниками. Стан їхнього здоров'я задовільний", - йдеться в повідомленні Адміністрації кримінально-виправної служби.

Наразі оперативна обстановка в колонії задовільна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА