08:00 09.01.2020

Палата представників США проголосує за резолюцію, яка обмежить військові повноваження Трампа щодо Ірану

2 хв читати
Палата представників США проголосує за резолюцію, яка обмежить військові повноваження Трампа щодо Ірану

Законодавці Палати представників США проголосують у четвер за резолюцію, яка обмежить військові повноваження президента США Дональда Трампа стосовно війни з Іраном, повідомила спікер Ненсі Пелосі.

"Щоб виконати наш борг із гарантування безпеки американського народу, Палата представників виступить з резолюцією про військові повноваження, щоб обмежити військові дії президента щодо Ірану. Ця резолюція, яку висуне конгресмен Елісса Слоткін, надійде в комітет з регламенту сьогодні ввечері і буде винесена на обговорення завтра", - йдеться в заяві Пелосі, опублікованій на сайті спікера.

Зазначається, що у членів Конгресу є серйозні побоювання з приводу рішення адміністрації президента почати військові дії проти Ірану і відсутності у неї стратегії просування вперед.

"Минулого тижня адміністрація Трампа провела провокаційний і непропорційний військовий авіаудар по високопоставлених іранських військових чиновниках. Адміністрація прийняла це рішення, не порадившись з Конгресом. Ця акція поставила під загрозу наших військовослужбовців, дипломатів та інших осіб, ризикуючи викликати серйозну ескалацію напруженості у відносинах з Іраном. Відтоді президент ясно дав зрозуміти, що у нього немає послідовної стратегії із гарантування безпеки американського народу, досягнення деескалації відносин з Іраном і забезпечення стабільності в регіоні", - підкреслює спікер.

Вона додає, що Палата представників також може найближчим часом розглянути питання щодо прийняття додаткових законодавчих актів для гарантування безпеки США.

"Адміністрація повинна працювати з Конгресом, щоб просувати негайну, ефективну стратегію деескалації, яка запобігатиме подальшому насильству. Америка і весь світ не можуть дозволити собі війни", - додає Пелосі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА