11:08 09.01.2020

Українські експерти хочуть провести пошуки уламків російської ракети ЗРК "Тор" на місці катастрофи авіалайнера "МАУ" в Тегерані - Данілов

2 хв читати
Українські експерти хочуть провести пошуки уламків російської ракети ЗРК "Тор" на місці катастрофи авіалайнера "МАУ" в Тегерані - Данілов

Українська комісія з катастрофи літака Boeing-737 авіакомпанії "МАУ" в Тегерані, яка прибула до Ірану, наразі погоджує з іранською владою питання виїзду на місце катастрофи, де має намір провести пошуки уламків російської ракети ЗРК "Тор", враження якою є однією з основних версій події НП, заявив секретар української Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"Наша комісія наразі узгоджує з іранською владою питання виїзду на місце катастрофи й має намір провести пошуки уламків російської зенітної ракети ЗРК "Тор" згідно з тими даними, які було оприлюднено в інтернеті. Ми використовуємо всі напрацювання з розслідування атаки на "Боїнг" МН-17, щоб установити істину і в справі про загибель українського літака в Тегерані", - наводить слова Данілова в четвер уранці інтернет-видання "Цензор.НЕТ".

За словами секретаря РНБО, до складу української державної комісії.Ю яка прибула цієї ночі до Ірану, входять, зокрема, фахівці, які беруть участь у міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський "Боїнг" МН-17 17 липня 2014 року в повітряному просторі України, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети "Бук", яка збила малайзійський літак.

"Нині триває нарада за участю представників компетентних органів Ірану, зокрема іранського ІСАО - міжнародної організації цивільної авіації. Вивчаються різні версії раптового падіння літака, серед основних: ураження літака зенітною ракетою ЗРК, зокрема ЗРК "Тор", бо інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі інтернет; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух усередині літака внаслідок терористичного акту", - розповів Данілов.

Він також зазначив, що наразі українська сторона проводить дипломатичні переговори з іранською стороною, і "є всі підстави сподіватися на співпрацю з усіх питань, зокрема участь нашої комісії в розшифровці чорних скриньок нашого літака".

Данілов на своїй сторінці у Faebook пізніше дав посилання на інтерв'ю, опубліковане "Цензор.НЕТ".

Як повідомлялося, пасажирський літак МАУ Boeing 737-800 розбився в районі міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані вранці в середу, 8 січня. Авіалайнер перестав виходити на зв'язок через дві хвилини після зльоту, він здійснював рейс Тегеран-Київ.

За уточненими даними, на борту перебували 167 пасажирів - представників різних країн світу - і дев'ятеро членів екіпажу, повідомляють ЗМІ з посиланням на іранську владу. Всі вони загинули.

У зв'язку з катастрофою авіалайнера в Тегерані в Україні указом президента 9 січня оголошено днем жалоби.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА