16:09 09.01.2020

У Харкові запобігли вбивству одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділів батальйону ЗСУ - СБУ

2 хв читати
У Харкові запобігли вбивству одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділів батальйону ЗСУ - СБУ

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України запобігли планованому спецслужбами РФ вбивству одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділів батальйону Збройних сил України.

"Спецслужби країни-агресора планували помститися українському командиру за успішні операції проти незаконних збройних формувань терористичних організацій "Л/ДНР". Зокрема, була знешкоджена група офіцерів Збройних сил РФ, один з яких носив звання "Героя Росії", - написав на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники СБУ встановили, що для здійснення замаху російські спецслужби залучили харків'янина, який раніше проходив військову службу в Національній гвардії України, але був звільнений через компрометуючі обставини. Під час короткострокового виїзду харків'янина до Росії куратори поставили йому завдання, а згодом узгоджували його дії через мобільний месенджер. За вбивство колишнього командира виконавцю було обіцяно грошову винагороду.

Харків'янин готувався здійснити замах у багатоквартирному житловому будинку, де живе екс-командир, заклавши саморобний вибуховий пристрій. Дії диверсанта створювали загрозу для життя багатьох мирних громадян.

Контррозвідники і слідчі СБУ із задіянням бійців ЦСО "А" затримали зловмисника з вибухівкою в будинку. За оцінками фахівців, потужність вибухового пристрою становила півкілограма тротилу. Він приводився в дію за допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації. Через підвищену небезпеку вибухового пристрою під час транспортування його було знищено у дворі будинку без загрози для життя людей.

У рамках розпочатого кримінального провадження вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину й обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Операцію проводили під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА