19:01 09.01.2020

ПриватБанк оспорює рішення суду про стягнення 21,8 млн грн на користь Нікопольського заводу феросплавів

2 хв читати
ПриватБанк оспорює рішення суду про стягнення 21,8 млн грн на користь Нікопольського заводу феросплавів

Державний ПриватБанк подав апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Києва від 17 грудня 2019 року про часткове задоволення позову Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ, Дніпропетровська обл.) до ПриватБанку і стягнення з банку 21,847 млн грн боргу за кредитом рефінансування, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПриватБанку.

Як повідомлялося, до націоналізації ПриватБанку НЗФ виступив поручителем за кредитом рефінансування, який Національний банк України (НБУ) видав ПриватБанку. У травні 2018 року НБУ подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на нерухоме майно, що належить "Арлану". Це майно було передано в іпотеку як забезпечення зобов'язань ПриватБанку за кредитом рефінансування.

Госпсуд Дніпропетровської області 28 серпня 2019 року затвердив мирову угоду між НБУ і НЗФ, ініціатором якої виступив останній. Згідно з мировою угодою, НЗФ зобов'язався погасити заборгованість ПриватБанку за кредитом рефінансування в сумі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна, на яке НБУ звертав стягнення в цьому процесі. Погасити всю суму зобов'язань у розмірі 21 млн грн за угодою підприємство мало можливість протягом 12 місяців рівними частинами без комісії. Водночас уже 6 вересня 2019 року завод достроково виконав зобов'язання перед НБУ за мировою угодою.

Як повідомлялося, у вересні 2019 року працівники НЗФ почали пікетувати головний офіс ПриватБанку в Дніпрі, а в листопаді-грудні минулого року брали участь у мітингах біля стін НБУ в Києві.

Співвласниками НЗФ є екс-акціонери ПриватБанку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 жовтня 2019 року за розміром загальних активів (525,746 млрд грн) посідав 1-ше місце серед 76 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА