20:04 09.01.2020

Зеленський у розмові з представником ЄС із зовнішньої політики Боррелем подякував за солідарність і співчуття у зв'язку з авіакатастрофою в Тегерані

2 хв читати
Зеленський у розмові з представником ЄС із зовнішньої політики Боррелем подякував за солідарність і співчуття у зв'язку з авіакатастрофою в Тегерані

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем подякував за солідарність і співчуття з боку представників ЄС у зв'язку з катастрофою українського літака в Тегерані 8 січня.

"Авіакатастрофа українського літака в Ірані - це страшна трагедія. Ми маємо об'єднуватися в такі часи", - написав він у своєму Twitter у четвер.

Як повідомляється на сайті президента, Зеленський зазначив, що Україна готова максимально долучитися до розслідування причин катастрофи відповідно до норм міжнародного права, а українські представники готові брати активну участь у діяльності спеціальної спільної слідчої групи в Ірані. "Ми докладаємо всіх необхідних зусиль для з'ясування причин авіакатастрофи в Тегерані та готові тісно співпрацювати з країнами, чиї громадяни загинули внаслідок цієї жахливої трагедії", - зазначив президент.

Глава держави повідомив, що 9 січня до Ірану прибув український літак із фахівцями експертної та пошуково-рятувальної груп, які вже розпочали роботу.

Під час розмови з Боррелем Зеленський також висловив вдячність за підтримку з боку ЄС територіальної цілісності та суверенітету України. Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та можливість приїзду Борреля в регіон.

"Чекаємо на проведення засідання Ради асоціації в Брюсселі 28 січня поточного року під вашим співголовуванням. Це засідання має підбити підсумки реалізації домовленостей попереднього саміту Україна-ЄС та визначити кроки для успішного наступного саміту влітку цього року", - сказав глава Української держави віце-президенту Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА