09:40 10.01.2020

Версія про влучення в український літак в Ірані ракети не виключається, але наразі не підтверджена

2 хв читати
Версія про влучення в український літак в Ірані ракети не виключається, але наразі не підтверджена

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що версія про влучення ракети в літак компанії "МАУ" ("Міжнародні авіалінії України"), який зазнав катастрофи 8 січня після вильоту з Тегерану, не виключається, але наразі не підтверджена.

"Версія про влучення ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. Враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів – насамперед уряди США, Канади та Великої Британії – надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин", - написав він на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Зеленський повідомив, що в п'ятницю у нього відбудеться розмова про перебіг розслідування з державним секретарем США Майком Помпео.

Президент України зазначив, що комісія з розслідування причин катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України" продовжує роботу і українських фахівців залучено у цей процес. "Ми очікуємо, що їм буде надано всю інформацію і всі доступи, необхідні для проведення об'єктивного розслідування. Ми тримаємо постійний зв'язок із нашими представниками", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що мета України - встановити беззаперечну істину. "Ми вважаємо це обов'язком всього міжнародного співтовариства перед сім'ями загиблих і пам'яттю жертв катастрофи. Цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви", - заявив він.

Як повідомлялося, пасажирський літак МАУ Boeing 737-800, авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули.

Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА