10:50 10.01.2020

До наступного етапу конкурсу на голову НСЗУ допущено сімох із восьми кандидатів, вибув Шипко

3 хв читати
До наступного етапу конкурсу на голову НСЗУ допущено сімох із восьми кандидатів, вибув Шипко

До наступного етапу конкурсу на посаду голови Національної служби здоров'я України (НСЗУ) допущено сімох із восьми кандидатів, які подали заявки, після тестування вибув екс-депутат від "Партії регіонів" Андрій Шипко.

Про це повідомляється на сайті Нацагентства з питань держслужби (НАДС).

До співбесіди з комісією з питань вищого корпусу держслужби допущено трьох представників НСЗУ – директора Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ Андрія Віленського, т. в. о. голови НСЗУ Оксану Мовчан, заступника голови НСЗУ Наталію Рябцеву.

Крім того, на співбесіду підуть екс-заступник директора державного підприємства "Комітет з гігієнічного регламентування Державної санітарно-епідеміологічної служби України" Юлій Хомутовський, керівник громадської організації Revival Institute for Future Вадим Арістов, заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Василь Гостюк і підприємець Марина Алтухова.

Нацагентство з питань держслужби поки що не оприлюднило дату проведення співбесіди.

Як повідомлялося, тестування восьми кандидатів, які подали заявки на участь у конкурсі, відбулося у четвер.

За інформацією голови НАДС Олександра Стародубцева, агентство, як правило, намагається, щоб співбесіда відбулася незабаром після отримання результатів тестування.

Стародубцев зазначив, що стосовно вищого корпусу держслужби НАДС не ухвалює рішення про переможців конкурсу, а лише формує список не більше ніж із п'яти кандидатів, які отримали найвищі бали за підсумками тестування та співбесіди в НАДС – так званий шорт-лист.

"Кандидати проходять три етапи: тестування, співбесіду з комісією з питань вищого корпусу та співбесіду із суб'єктом призначення. Ми в НАДС закінчуємо роботу з кандидатами після співбесіди з комісією. Співбесіда з суб'єктом призначення відбувається вже без нас", - сказав він.

Голова НАДС уточнив, що під час співбесіди з комісією з питань вищого корпусу держслужби оцінюють чотири критерії - лідерство, комунікація, орієнтація на результат і стресостійкість.

Після отримання результатів співбесіди з комісією, НАБУ проводить перевірку кандидатів, які отримали найбільшу кількість балів

"Ми підписали меморандум із НАБУ про те, що коли ми формуємо шорт-лист кандидатів, ми відправляємо його до НАБУ, і НАБУ передає результати перевірки з цього шорт-листу суб'єкту призначення. До шорт-листу ми включаємо кандидатів за рейтингом, це може бути максимум п'ять осіб, які проходять співбесіду з суб'єктом призначення", - сказав він.

"Ми знайшли певний баланс - ми оцінюємо те, що називається загальні навички та здібності кандидата. Але остаточне рішення про призначення ухвалює суб'єкт призначення", - наголосив Стародубцев.

На сьогодні на сайті НАДС оприлюднено порядок денний засідань комісії на 14 і 16 січня 2020 року, у яких питання конкурсу на посаду голови НСЗУ відсутнє.

Голова НСЗУ Олег Петренко у листопаді 2019 року написав заяву про звільнення. За словами Петренка, причиною його рішення є "дуже різні фундаментальні цінності з командою, яка наразі працює над трансформацією системи охорони здоров'я".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА