15:35 10.01.2020

У селі поблизу Рівного жителі перекрили дорогу, протестуючи проти будівництва деревообробного заводу в сусідньому селі Городку

3 хв читати
У селі поблизу Рівного жителі перекрили дорогу, протестуючи проти будівництва деревообробного заводу в сусідньому селі Городку

Рух на автодорозі Устилуг-Луцьк-Рівне частково обмежено через акцію протесту в селі Обарів Рівненського району Рівненської області проти будівництва заводу в селі Городку, повідомляється на сторінці поліції Рівненської області в соцмережі Facebook.

За даними правоохоронців, акція розпочалася о 13:00 у п'ятницю і відбувається мирно. "Майже 150 учасників акції безперервно рухаються пішохідним переходом. За результатами переговорів поліцейські переконали, щоб вони періодично звільняли проїзну частину та пропускали транспортні засоби", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці наголосили протестувальникам на недопущенні правопорушень і кримінальній відповідальності за перекриття транспортних комунікацій. У поліції зазначили, що за результатами скарг від водіїв вирішуватиметься питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України.

Патрульні поліцейські гарантують безпеку і регулюють дорожній рух. Наразі передбачено можливість для об'їзду заблокованої ділянки дороги через село Карпилівка, йдеться в повідомленні.

Публічну безпеку та порядок забезпечують поліцейські блоку превенції, поліції діалогу та патрульні, також на місце події виїхали заступник начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області Руслан Стрельбіцький і керівник Рівненського районного відділення поліції Роман Штеба.

За даними ЗМІ, влітку в с. Городку було анонсовано будівництво деревообробного заводу на місці закритих ливарного заводу та Рівненського заводу тракторних агрегатів (РЗТА), тривав демонтаж старих виробничих споруд. Деревообробний завод, який, як очікується, вироблятиме деревинно-стружкові плити, будує міжнародна компанія Kronospan, що вже побудувала аналогічний завод у сусідній Волинській області. Випуск першої продукції запланований на 2021 рік. На заводі планується створити 2 тисячі робочих місць.

Водночас жителі Городка стверджують, що Kronospan дав хибний прогноз забруднення повітря. 258 жителів села підписалися під зверненням до депутатів Рівненської міської ради допомогти зупинити будівництво заводу.

Як повідомлялося, в червні 2019 року Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) організував синдикований кредит на суму EUR116 млн для виробника листових матеріалів на підставі деревини "Кроноспан Укр" (Нововолинськ Волинської обл.) на будівництво нового заводу в Нововолинську Волинської області. За даними ЄБРР, очікується, що нове виробництво продукції з високою доданою вартістю сприятиме заміщенню імпорту орієнтовано-стружкових плит (OSB) і збільшенню експорту з України на спільний ринок ЄС та в інші країни.

Раніше, в березні 2019 року, ТОВ "Кроноспан Укр", що входить до групи Kronospan через Kronospan Holdings P.L.C. (Кіпр), заявило про наміри отримати контроль у ТОВ "Технопривід Інвест Груп" (Рівне), яке орендувало потужності ПАТ "Завод "Технопривід" у с. Городок, що перебувало в процедурі банкрутства і випускало гнучкі тросові системи дистанційного керування для автотранспорту та сільгосптехніки. Завод "Технопривід" було створено в процесі реструктуризації РЗТА, в 2003 році було перетворено на ПАТ.

ТОВ "Кроноспан УА", дочірня компанія Kronospan Holdings PLC (Кіпр) - один із найбільших у країні виробників ламінованих і шліфованих ДСП і постформінгу, також постачає на ринок плити МДФ, шліфовані та лаковані ХДФ, глянцеві плити HDD, плити з орієнтованої довгорозмірної стружки (OSB), ламіновані підлоги, стінні декори, підвіконня, аксесуари та інші види продукції групи Kronospan.

У січні-вересні 2018 року виручка компанії становила 2,15 млрд грн, чистий прибуток - 314,5 млн грн.

Kronospan створено в Австрії в 1897 році. Нині є провідним європейським виробником листових матеріалів на основі деревини, працює в 21 країні. Загальний обсяг продажу перевищує EUR2,7 млрд на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА