16:31 10.01.2020

Кабмін підвищив оклад генпрокурора майже до 94 тис. грн

3 хв читати
Кабмін підвищив оклад генпрокурора майже до 94 тис. грн

Кабінет Міністрів України підвищив місячний посадовий оклад генерального прокурора України на 56 тис. 648 грн до 93 тис. 648 грн.

Згідно з постановою №1155 від 11 грудня 2019 року, уряд затвердив схему посадових окладів прокурорів Офісу генерального прокурора. Зокрема, оклад генпрокурора встановлено на рівні 93 тис. 648 грн (раніше 37 тис. грн), його першого заступника - 89 тис. 326 грн (раніше 34 тис. грн), заступника - 86 тис. 445 грн (раніше 32 тис. грн).

Начальнику департаменту встановлено оклад 40 тис. 341 грн, заступнику начальника департаменту - 39 тис. 188 грн, прокурорам - 28 тис. 815 грн, керівнику обласної прокуратури - 38 тис. 038 грн, першому заступнику керівника обласної прокуратури - 36 тис. 306 грн, заступнику керівника обласної прокуратури - 34 тис. 578 грн, керівнику окружної прокуратури - 32 тис. 273 грн, першому заступнику керівника окружної прокуратури 31 тис. 408 грн, заступнику керівника окружної прокуратури - 29 тис. 967 грн.

Кабмін також надав право керівникам органів прокуратури в межах встановленого фонду оплати праці встановлювати надбавку за інтенсивність праці або за виконання особливо важливої роботи в розмірі до 100% посадового окладу.

Зазначено, що в разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни зазначена надбавка скасовується або розмір її зменшується.

Може також встановлюватися щомісячна надбавка за вислугу років за наявності стажу роботи: понад один рік - у розмірі 10%, понад три роки - 15%, понад п'ять років - 18%, понад 10 років - 20%, понад 15 років - 25%, понад 20 років - 30%, понад 25 років - 40%, понад 30 років - 45%, понад 35 років - 50% посадового окладу.

Крім того, встановлюється надбавка за виконання обов'язків тимчасово відсутнього прокурора, що перебуває на адміністративній посаді, або за вакантною адміністративною посадою - у розмірі 50% посадового окладу за посадою тимчасово відсутнього прокурора або за вакантною посадою пропорційно додатковому навантаженню.

Серед іншого передбачається надбавка до посадових окладів державних експертів із питань таємниць та фахівців, яких залучають до підготовки рішень та висновків державних експертів з питань таємниць, а також компенсація за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці.

Крім того, керівники органів прокуратури можуть преміювати прокурорів відповідно до їхнього особистого внеску в загальні результати роботи в межах фонду преміювання, утвореного в розмірі не менше ніж 10% посадових окладів та економії фонду оплати праці. Вони також можуть надавати прокурорам матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу для оздоровлення під час надання щорічної основної відпустки в розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати прокурора.

Документом також передбачена виплата прокурорам органів прокуратури: надбавки за знання та використання в роботі іноземної мови: однієї європейської - у розмірі 10%, однієї східної, угро-фінського або африканської - 15%, двох і більше мов - 25% посадового окладу; доплату за науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук) або доктора наук з відповідної спеціальності - у розмірах відповідно 5 і 10% посадового окладу; надбавку за почесне звання "заслужений" - у розмірі 5% посадового окладу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА