16:28 10.01.2020

Іранська влада вже зачистила від уламків усе місце катастрофи українського літака

2 хв читати
Іранська влада вже зачистила від уламків усе місце катастрофи українського літака

Практично всі уламки українського літака, що зазнав катастрофи в Ірані, вже зібрано і вивезено з місця його катастрофи, повідомив телеканал CBS News.

У п'ятницю знімальній групі телеканалу вдалося ненадовго побувати на місці аварії, перш ніж співробітники служби безпеки змусили її покинути територію. За даними американських журналістів, на місці аварії залишилося дуже мало уламків. І замість рятувальників там були лише мародери, які порпалися в рештках.

За словами американських журналістів, на той момент українські слідчі, які прибули до Ірану, ще навіть не відвідали місця катастрофи.

Свідки розповіли журналістам телеканалу, що ще в четвер вантажівки відвезли велику частину останків літака, зокрема великі частини фюзеляжу та його носову частину. При цьому, як зазначають журналісти, іранська влада не повідомляє, куди їх вивезено.

Американські журналісти розповіли, що територія аварії літака дуже велика, і їм вдалося оглянути лише частину її. За словами свідків, вивезення великих частин літака і тіл загиблих почалося одразу в день катастрофи.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800, авіакомпанії "МАУ", який мав здійснити рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули.

Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

Влада низки західних країн заявила, що, за їхніми даними, ймовірно, літак був збитий іранськими військовими. При цьому спочатку повідомлялося про можливе попадання лише однієї ракети класу "земля-повітря". У Тегерані відкидають такі звинувачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА