17:09 10.01.2020

Харків'янину, котрий планував убивство екс-командира розвідпідрозділу батальйону ЗСУ, повідомлено про підозру

1 хв читати
Харків'янину, котрий планував убивство екс-командира розвідпідрозділу батальйону ЗСУ, повідомлено про підозру

Прокуратура Харківської області затвердила повідомлення про підозру 29-річному харків'янину, який на замовлення спеслужби РФ планував убивство одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділу батальйону Збройних сил України шляхом підриву багатоповерхового житлового будинку, де той проживав.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, чоловікові інкримінують замах на замовне умисне вбивство за попередньою змовою групи осіб (ч.3 ст. 15 п.п.11, 12 ч.2 ст.115 КК України) і незаконне зберігання, носіння та перевезення саморобного вибухового пристрою (ч.1 ст.263 КК України).

"Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 9 січня контррозвідники і слідчі СБУ із задіянням бійців ЦСО "А" затримали зловмисника з вибухівкою в будинку. За оцінками фахівців, потужність вибухового пристрою становила півкілограма тротилу. Він приводився в дію за допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації.

Через підвищену небезпеку вибухового пристрою під час транспортування його було знищено у дворі будинку без загрози для життя людей.

За даними досудового слідства, під час короткострокового виїзду харків'янина до Росії куратори поставили йому завдання вбити екс-командира розвідпідрозділу батальйону ЗСУ, а згодом узгоджували його дії через мобільний месенджер. За вбивство колишнього командира виконавцю було обіцяно грошову винагороду.

Харків'янин готувався здійснити замах у багатоквартирному житловому будинку, де живе екс-командир, заклавши саморобний вибуховий пристрій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА