19:14 10.01.2020

До кінця розслідування польоти українських літаків до Ірану та Іраку заборонено

2 хв читати
До кінця розслідування польоти українських літаків до Ірану та Іраку заборонено

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що до кінця розслідування катастрофи лайнера "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) в Ірані національним авіалініям України заборонено здійснювати польоти до Ірану та Іраку.

"Ми до кінця розслідування заборонили нашим національним перевізникам здійснювати польоти до Ірану та Іраку", - сказав він під час прес-брифінгу в Офісі президента України в п'ятницю.

Водночас міністр пояснив, що ця заборона не означає, що українські громадяни не можуть дістатися до Ірану, оскільки вони все ще можуть скористатися послугами інших авіаліній.

"Ми не можемо закрити небо над чужою територією. Ми можемо це зробити тільки над нашою, ми це називаємо забороною нашим авіалініям здійснювати польоти до цієї точки. Водночас це навіть не означає, що українські громадяни не можуть дістатися до Ірану. Ми хотіли уникнути цієї помилки. З'являється безліч повідомлень, що Україна не дозволяє... Ми рекомендуємо зараз не здійснювати польоти. Якщо є необхідність, зокрема сімейна, людина бере і їде. Для цього є інші авіалінії, які літають спокійно до Тегерана", - пояснив Пристайко.

Як повідомлялося, 9 грудня Державна авіаційна служба заборонила українським авіакомпаніям перельоти в повітряному просторі і Ірану, і Іраку після падіння літака "Міжнародних авіаліній України" ( "МАУ"), повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Розпочинаємо позапланову перевірку забезпечення льотної діяльності, підтримання льотної придатності повітряних суден, виконання технічного обслуговування авіаційної техніки та системи управління безпекою польотів ПрАТ "Міжнародні авіалінії України". Також буде проведено додаткові перевірки стану безпеки польотів інших авіакомпаній", - написав Гончарук на своїй сторінці у Facebook у середу.

За його словами, ця заборона на перельоти розпочинається опівночі 9 січня 2020 року. Вона поширюється на всіх експлуатантів лайнерів, зареєстрованих в Україні.

Крім того, Гончарук повідомив, що вже розпочинається позапланова перевірка літаків "Міжнародних авіаліній України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА