20:40 10.01.2020

Екс-голова Харківської ОДА Світлична має намір брати участь у місцевих виборах-2020

2 хв читати
Екс-голова Харківської ОДА Світлична має намір брати участь у місцевих виборах-2020

Екс-голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична заявила про складання повноважень голови комісії облради з соцекономрозвитку і повідомила, що має намір брати участь у виборах у 2020 році.

"Уже через півроку розпочнеться процес виборів нового складу облради, політичний процес вже триває, і, щоб уникнути навіть думки про використання будь-яких преференцій чи адмінресурсу, складаю повноваження і керівника комісії соцекономрозвитку", - написала Світлична на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю ввечері.

Вона повідомила, що має намір брати участь у виборах, але не уточнила, в якому форматі й з ким.
"Брати участь у виборах і розвитку країни буду. Активне. Рада, що збирається відмінна команда. У якому форматі й деталі - незабаром", - написала Світлична.

Вона запропонувала іншим депутатам, які входять до керівних органів облради і планують брати активну участь у виборах, наслідувати її приклад.

Світлична зазначила, що виступає проти політизації діяльності обласних і міських рад.

"Обласні ради та ради великих міст буде сформовано виключно з представників політичних партій. Тому дуже важливо, щоб обласні та міські ради виконували об'єднуючу роль, щоб їхня діяльність будувалася не на політичних підходах, а на принципах розвитку регіону. Ми, до речі, так і діяли. У нинішньому скликанні Харківської облради ми створили депутатську групу "Єдність і розвиток", до якої входило 3/4 ради з практично всіх фракцій. Єдиний такий випадок в Україні. І він виявився вкрай ефективним. Метою групи, створеної наприкінці 2018 року, було аполітичне ухвалення рішень, недопущення політизації в роботі ради під час президентської та парламентської кампаній у 2019 році, збереження стабільності в регіоні", - написала Світлична.

Вона повідомила, що складає з себе також повноваження керівника депутатської групи "Єдність і розвиток".

Як повідомлялося, групу "Єдність і розвиток Харківщини" було створено 6 грудня 2018 року. До неї увійшли 90 депутатів із п'яти фракцій. Очолила групу депутат від "БПП" і на той момент голова облдержадміністрації Юлія Світлична.

5 грудня 2019 року голова Харківської облради Сергій Чернов повідомив на сесії, що групу "Єдність і розвиток Харківщини" залишили семеро осіб.

24 грудня 2019 року прес-служба Харківської облради повідомила про створення нової депутатської групи "Довіряй справам!", до якої увійшли 50 осіб. За інформацією прес-служби, ця група стала найбільшою в облраді, оскільки групу "Єдність і розвиток Харківщини" залишила ще низка депутатів.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА