08:02 11.01.2020

Трамп: Сулеймані на момент вбивства, очевидно, готував атаки проти чотирьох посольств США

2 хв читати
Трамп: Сулеймані на момент вбивства, очевидно, готував атаки проти чотирьох посольств США

Убитий в ході операції США командувач іранського спецпідрозділу "Кудс" Касем Сулеймані на момент своєї ліквідації, мабуть, готував напади проти чотирьох американських посольств, заявив в інтерв'ю телеканалу Fox news президент США Дональд Трамп.

"Я можу розкрити інформацію, що, як я вважаю, (цілями планованих атак - ІФ) були б чотири посольства", - сказав президент у відповідь на відповідне питання.

Він пояснив, що неминуча загроза, яку представляв Сулеймані, включала в себе напади на посольства США.

На прохання, які саме посольства наражалися на небезпеку, Трамп заявив, що "ми (адміністрація США - ІФ) скажемо вам, що ймовірно, це було посольство в Багдаді".

У п'ятницю глава держдепу Майк Помпео стверджував, що Касем Сулеймані до своєї загибелі займався підготовкою атак проти США, зокрема - проти посольств.

"У нас була конкретна інформація з приводу безпосередньої загрози, зокрема - проти американських посольств", - сказав він журналістам у Білому домі.

Ця заява прозвучала після того, як багато американських конгресменів заявили, що на брифінгу з приводу американської операції з усунення Сулеймані їм нічого не повідомили про те, яку саме безпосередню загрозу він представляв для США.

У ніч на середу іранський Корпус вартових Ісламської революції завдав ракетних ударів по двох іракських військових базах, на яких перебувають військові з очолюваної США коаліції з боротьби проти терористичного угрупування ІД. Іранська влада заявила, що це стало відповіддю на американську спецоперацію, в ході якої 3 січня в Іраку був убитий командувач іранським спецпідрозділом "Кудс" Касем Сулеймані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА