12:52 11.01.2020

Командувач аерокосмічних сил КВІР узяв на себе відповідальність за аварію українського літака

2 хв читати
Командувач аерокосмічних сил КВІР узяв на себе відповідальність за аварію українського літака

Командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що він бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака, повідомляє в суботу агентство "Таснім".

"Я особисто беру на себе повну відповідальність за те, що український літак був ненавмисно збитий", - наводить агентство у Twitter слова Хаджізаде.

Він заявив, що готовий понести будь-яке покарання за загибель людей.

"Про жахливу трагедію, що сталася з українським літаком, я дізнався, перебуваючи на заході країни, після завершення ракетної операції проти баз США. Коли я переконався, що це сталося, я побажав собі померти, тому що краще б я помер, але не став свідком такої події. Ми все життя будемо відповідальні за смерть людей, і сьогодні наша честь виставлена перед Господом", - заявив він на прес-конференції, відео якої оприлюднено у Twitter. "Розслідування події триватиме на вищому рівні, інформацію буде доповнено, але заявляю, наші шиї тонші за волосину, і ми визнаємо всю відповідальність і готові підкоритися будь-якому рішенню, яке ухвалить керівництво", - сказав він.

За словами генерала, оператор, який збив український літак, отримав повідомлення про запуск ракети "Круз" і прийняв об'єкт, що наближався, за ракету.

"Оператор міг збити об'єкт, але міг і не робити цього, він мав лише 10 секунд на прийняття рішення. Але для цього він повинен був отримати підтвердження. У цьому й полягає помилка оператора. Але в тих умовах стався збій у системі зв'язку, і він не зміг отримати підтвердження і прийняв це жахливе рішення. Ракету було випущено й літак було збито", - заявив іранський військовий.

Літак Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ, розбився відразу після зльоту з тегеранського аеропорту минулої середи.

Усі 176 людей, які перебували на борту, загинули, серед них - громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

У ніч із п'ятниці на суботу іранська влада визнала, що Boeing помилково збили іранські військові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА