19:28 11.01.2020

Суд заарештував харків'янина, який планував на замовлення спецслужб РФ підірвати одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ

2 хв читати
Суд заарештував харків'янина, який планував на замовлення спецслужб РФ підірвати одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ

Київський райсуд Харкова в суботу визначив запобіжний захід 29-річному харків'янину, підозрюваному в тому, що він на замовлення спецслужб РФ планував вбивство одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ.

"За клопотанням прокуратури Харківської області Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, 9 січня контррозвідники і слідчі СБУ із залученням бійців ЦСО "А" екс-бійця Нацгвардії в житловому багатоповерховому будинку, де він планував закласти вибухівку. За оцінками фахівців, потужність вибухового пристрою становила півкілограма тротилу. Він приводився в дію за допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації. Через підвищену небезпеку вибухового пристрою під час транспортування його було знищено у дворі будинку без загрози для життя людей.

За даними досудового слідства, під час короткострокового виїзду харків'янина в Росію куратори поставили йому завдання вбити екс-командира розвідпідрозділу батальйону ЗСУ, а згодом узгоджували його дії через мобільний месенджер. За вбивство колишнього командира виконавцю було обіцяно грошову винагороду. Харків'янин готувався вчинити замах у багатоквартирному житловому будинку, де живе екс-командир, заклавши саморобний вибуховий пристрій.

10 січня затриманому оголошено про підозру у замаху на замовне вбивство за попередньою змовою групи осіб (ч. 3 ст. 15 п. п. 11, 12 ч .2 ст. 115 КК України) та незаконному зберіганні, носінні та перевезенні саморобного вибухового пристрою (ч. 1 ст. 263 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА