19:55 11.01.2020

На базі Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ буде сформовано Командування ОС ЗСУ у відповідній J-структурі

2 хв читати
На базі Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ буде сформовано Командування ОС ЗСУ у відповідній J-структурі

У короткостроковій перспективі на базі Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України буде сформовано Командування об'єднаних сил ЗСУ у відповідній J-структурі, яка є обов'язковою для штабів НАТО.

"У короткостроковій перспективі на базі Об'єднаного оперативного штабу ЗС України буде сформовано Командування об'єднаних сил ЗС України у відповідній J-структурі. Командування об'єднаних сил ЗС України очолить Командувач об'єднаних сил, який буде безпосередньо підпорядковуватися Головнокомандувачу ЗС України та здійснювати керівництво об'єднаними силами у всіх сферах їх застосування (на суші, в повітрі, на морі)", - йдеться в опублікованій "візії" (перспективному баченні - ІФ) Генштабу про розвиток ЗСУ на сайті Міноборони в суботу.

Зазначається, що в середньостроковій перспективі автономне функціонування і мобільність, належні побутові умови для особового складу Командування об'єднаних сил ЗС України будуть забезпечені шляхом його розміщення в побудованому окремому військовому містечку з сучасною інфраструктурою поблизу розвиненої транспортної мережі.

Основним функціональним призначенням Командування об'єднаних сил буде планування і управління військами (силами) об'єднаних сил в операціях з відсічі збройної агресії і національними контингентами і персоналом, які беруть участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, наголошується в документі.

Як повідомлялося, раніше в Міноборони повідомили, що J-структура необхідна для досягнення кращої сумісності зі Збройними силами країн НАТО.

"Це типова структура штабів НАТО. Вона є обов'язковою. Якщо країна бере участь в операціях НАТО, то її військові частини, які виділяються для участі в цій операції, повинні мати таку J-структуру. Це дозволяє ефективно взаємодіяти в процесі операцій і бойових дій. Кожна "J" за номером чітко знає, з якою "J" (партнера) їй взаємодіяти", - сказав полковник Сергій Масловський.

Масловський перерахував для журналістів J-структури, які створені або будуть створюватися в Генштабі ЗСУ: J-1 - питання персоналу, J-2 - розвідка, J-3 - оперативна діяльність, J-4 - логістика, J-5 - оборонне планування, J-6 - зв'язок і інформаційні системи, J-7 - підготовка військ, J-8 - ресурси і фінанси, J-9 - цивільно-військове співробітництво.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА