20:06 11.01.2020

У засуджених з Олексіївської колонії №25 виявили тілесні ушкодження, а самі ув'язнені - в пригніченому стані

1 хв читати
У засуджених з Олексіївської колонії №25 виявили тілесні ушкодження, а самі ув'язнені - в пригніченому стані

Моніторингова група секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини виявила у засуджених Олексіївської колонії №25 тілесні ушкодження, а самі ув'язнені перебувають у пригніченому стані, повідомила український омбудсмен Людмила Денісова.

"За моїм дорученням Моніторингова група секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини завершила перевірку Олексіївської колонії №25, де з 8 січня введено особливий режим через конфлікт між персоналом установи та групою засуджених. Одному із засуджених, через тортури якого і стався конфлікт, були нанесені опіки в області сідниць і анального отвору. Зазначені ушкодження були зафіксовані медичною документацією тільки після втручання Офісу омбудсмена", - написала Денісова в своєму Телеграм-каналі.

Український омбудсмен повідомила, що передала інформацію щодо всіх зафіксованих фактів до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Крім того, вона доручила представнику Уповноваженого в східних областях систематично відвідувати засуджених з метою запобігання подальшого морального і фізичного тиску на них.

За словами Денісової, ця справа перебуває на її особистому контролі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА