21:28 11.01.2020

Боррель отримав від глави МЗС Ірану лист про катастрофу українського літака

2 хв читати
Боррель отримав від глави МЗС Ірану лист про катастрофу українського літака

Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель повідомив у Твіттері, що отримав лист від глави МЗС Ірану Джавада Заріфа про катастрофу українського пасажирського літака поблизу Тегерана.

"Отримав лист від Джавада Заріфа про рейс PS752. Важливо, що Іран пролив світло на цю трагічну подію і пообіцяв провести повне і належне розслідування", - написав Боррель у суботу.

Глава дипломатії ЄС зазначив, що "необхідно вжити всіх заходів для того, щоб така катастрофа більше не повторилася. Мої співчуття тим, хто втратив своїх близьких".

Раніше в суботу Іран визнав, що збив український літак. "Український літак, який зазнав катастрофи раніше цього тижня поблизу Тегерана, слідував занадто близько до чутливого військового об'єкта і був збитий. Причиною є людський фактор", - цитує телеканал Press TV заяву генштабу ЗС Ірану.

У доповіді ЗС Ірану, витримки якої публікують іранські ЗМІ, наголошується, що український літак був збитий у ситуації, коли іранські системи ППО перебували в стані підвищеної боєготовності у зв'язку з ризиком атак з боку США. Як наголошується в доповіді, український "Боїнг" на іранських радарах "став повністю схожий на ворожий літальний апарат, що наближався до важливого об'єкта Корпусу вартових Ісламської революції". "У цих обставинах через людську помилку і ненавмисно, ця ціль була збита, що призвело до мученицької смерті наших дорогих співгромадян, а також - іноземних громадян", - йдеться в доповіді. "Винний постане перед військовим трибуналом", - підкреслюють автори документа.

Заріф визнав відповідальність Тегерана за катастрофу і висловив співчуття близьким загиблих.

8 січня пасажирський літак Boeing 737-800 Міжнародних авіаліній України, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, загорівся в повітрі і впав одразу після зльоту з тегеранського аеропорту. Всі, хто перебували на борту, 176 людей загинули, серед них були громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА