07:34 12.01.2020

Держкомтелерадіо провів моніторинг інформнаповнення сайтів центральних і місцевих органів влади у другому півріччі 2019 р

2 хв читати
Держкомтелерадіо провів моніторинг інформнаповнення сайтів центральних і місцевих органів влади у другому півріччі 2019 р

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) провів моніторинг інформаційного наповнення офіційних сайтів центральних і місцевих органів виконавчої влади у другому півріччі 2019 року, повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

"Проаналізовано 61 сайт центральних органів виконавчої влади (15 міністерств і 46 інших ЦОВВ), а також 25 офіційних сайтів місцевих органів виконавчої влади (24 обласних і Київської міської державних адміністрацій)", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на час проведення моніторингу перейменували реорганізували, створили і ліквідували низку міністерств.

"Тому веб-сайти багатьох міністерств перебували на стадії розробки і наповнення інформацією. Водночас досі не створено сайт Державної митної служби України, в результаті цього відсутні канали комунікації та контролю громадськості за діяльністю Державної митної служби. Не мають власних сайтів Державна соціальна служба України та Державне агентство інфраструктурних проектів України", - підкреслили в прес-службі відомства.

Зазначається, що максимальний показник інформаційної прозорості (100%) мають веб-сайти адміністрації Державної прикордонної служби України та Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, а серед місцевих органів влади - сайти Дніпропетровської, Івано-Франківської, Хмельницької, Волинської, Закарпатської, Рівненської, Херсонської обласних держадміністрацій.

В інформації підкреслюється, що станом на 23 грудня 2019 року в повному обсягу виконані вимоги нормативно-правових актів щодо забезпечення доступності інформації для користувачів з вадами зору та слуху 63,93% центральних органів виконавчої влади та 84% місцевих органів виконавчої влади.

Держкомтелерадіо закликало центральні та місцеві органи виконавчої влади до виконання вимог чинного законодавства щодо оприлюднення в інтернеті інформації про свою діяльність. А також дотримання вимог зі створення (модернізації) офіційних сайтів (веб-порталів) органів виконавчої влади.

Зокрема, офіційний веб-портал органів виконавчої влади і офіційні веб-ресурси, пов'язані з їх діяльністю повинні бути розміщеними в домені gov.ua і в разі потреби в домені укр.

Держкомтелерадіо також нагадало про наступний моніторинг інформаційного наповнення офіційних сайтів органів виконавчої влади, який відбудеться протягом квітня-червня 2020 року. На початку липня будуть опубліковані його результати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА