08:22 12.01.2020

Троє харків'ян налагодили схему з привласнення квартир самотніх і померлих людей

2 хв читати
Троє харків'ян налагодили схему з привласнення квартир самотніх і померлих людей

Детективи слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області викрили групу, що займалася незаконним привласненням квартир.

"Протягом 2018-2019 років зазначені особи підробляли правовстановлюючі та інші документи, в результаті чого ставали незаконними власниками квартир різних осіб. Усього слідством встановлено причетність групи зловмисників до 5 епізодів злочинної діяльності", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Слідчі дії проводилися слідчими відділу з розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області в рамках кримінального провадження, відкритого в березні 2019 за ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Під час спецоперації із залученням спецпідрозділу КОРД проведено 8 одночасних обшуків у фігурантів, в результаті яких були вилучені підроблені договори дарування і купівлі-продажу квартир, довіреності, технічна документація, паспорти сторонніх осіб та копії таких паспортів, документи з підписом і почерком фігурантів тощо, а також 50 тис.грн.

За даними досудового слідства, схему налагодили троє людей - двоє чоловіків (35 і 52 роки) і жінка (70 років). Усім трьом оголосили про підозру. Київський райсуд Харкова взяв під варту чоловіків-підозрюваних з правом внесення застави (420 і 520 тис грн відповідно), а жінці - обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

На 5 квартир, які були незаконно привласнені групою, накладено арешт. Вирішується питання про накладення арешту на рахунки підозрюваних в банківських установах.

Крім того, слідство перевіряє на причетність до скоєння злочинів ще п'ятеро людей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА