08:45 12.01.2020

Єлизавета II 13 січня скликає нараду через відмову принца Гаррі від своїх повноважень

2 хв читати
Єлизавета II 13 січня скликає нараду через відмову принца Гаррі від своїх повноважень

Королівська родина збереться 13 січня на нараду, щоб обговорити майбутнє герцога і герцогині Сассекських - принца Гаррі та його дружини Меган Маркл, котрі раніше відмовилися від своїх королівських повноважень, повідомили джерела телеканалів Sky News і CNN в Букінгемському палаці.

За їхньою інформацією, нарада відбудеться в родинному маєтку Сендрігем, де крім королеви зберуться принц Чарльз і принц Вільям (батько і брат принца Гаррі), а також сам принц Гаррі. Очікується, що Меган Маркл заради зустрічі прилетить з Канади.

Британський принц Гаррі і Меган Маркл 8 січня повідомили в Instagram, що відмовляються від своїх королівських повноважень, але при цьому продовжать підтримувати королеву Єлизавету II. За словами подружжя, вони вирішили знайти фінансову незалежність і запустити благодійну організацію, розподіливши при цьому свій час між Великою Британією і США. Таким чином, принц Гаррі і його дружина більше не будуть претендувати на кошти з суверенного гранту для утримання королівської сім'ї.

За інформацією Бі-бі-сі, пара не повідомила про своє рішення ні королеву, ні інших членів сім'ї та "розчарувала" Букінгемський палац. Через кілька годин після оголошення про відмову від королівських повноважень герцогиня Сассекська полетіла до Канади. За інформацією The Times, вона уклала контракт з компанією Disney: Маркл буде озвучувати персонажів мультфільмів, а отримані кошти планує направляти на благодійність. Свій перший запис вона зробила перед Різдвом, після чого високопоставлені члени королівської родини дорікнули парі за співпрацю з окремими компаніями, зокрема з Disney, повідомляло видання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА