10:11 13.01.2020

Канадська група швидкого реагування прямує до Ірану через катастрофу українського літака - глава МЗС Шампань

2 хв читати
Канадська група швидкого реагування прямує до Ірану через катастрофу українського літака - глава МЗС Шампань

Канадська група швидкого реагування на місці (Standing Rapid Deployment Team, SRDT) до 14 січня прибуде до Ірану в повному складі через катастрофу пасажирського літака Boeing 737-800 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ"), повідомив міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань.

"Іран сьогодні (12 січня - ІФ) видав більше віз. Ми очікуємо, що до 14 січня Постійну команду швидкого розгортання буде повністю створено для виконання своєї важливої роботи", - написав міністр у своєму акаунті в соцмережі Twitter.

За його словами, передова група SRDT у складі трьох членів, які вже отримали іранські візи, вирушила до Тегерану 11 січня.

Міністр зазначив, що пізніше було видано візи ще шістьом іншим членам групи, які наразі перебувають в Анкарі, а також двом експертам із Ради з безпеки транспорту. Вони у понеділок попрямують до Ірану.

"Останній член SRDT прибуде до Анкари завтра, і ми очікуємо, що візу йому нададуть швидко", - написав Шампань.

Пасажирський авіалайнер Boeing 737-800, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ятеро членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, десять - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

Минулої суботи іранська влада визнала, що Boeing випадково збили іранські військові.

Пізніше командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА