14:22 13.01.2020

Чиновники Дніпровської міськради привласнили 25 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт дитсадків та шкіл - СБУ

1 хв читати

Співробітники Служба безпеки України викрили незаконну махінацію чиновників Дніпровської міської ради та комерсантів із розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію соціальних об'єктів.

"Оперативники спецслужби встановили, що керівництво одного з департаментів Дніпровської міськради провело публічні закупівлі на загальну суму майже 130 млн грн для проведення робіт із капітального ремонту та реконструкції дитячих садків і шкіл міста", - повідомляє прес-центр СБУ в понеділок.

За інформацією правоохоронців, організатори протиправної схеми зареєстрували для участі в тендері декілька фірм для штучного створення конкуренції на торгах, у результаті чого переможцями публічних закупівель стали "партнерські" комерсанти.

"Підрядники виконали роботи не в повному обсязі, із завищенням їхньої вартості. Вони також використовували матеріали сумнівної якості. "Заощаджені" кошти учасники махінації виводили в тінь, загалом зловмисники привласнили 25 млн грн бюджетних коштів", - додали в СБУ.

За попередніми даними, неякісно виконані роботи в дитячих садках і школах поставили під загрозу життя та здоров'я дітей.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України планується повідомлення про підозру організаторам та учасникам злочинної схеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА