16:57 13.01.2020

МВС Грузії підозрює Саакашвілі у спробі повалення влади влітку 2019 року після його висловлювань у телеефірі

2 хв читати
МВС Грузії підозрює Саакашвілі у спробі повалення влади влітку 2019 року після його висловлювань у телеефірі

МВС Грузії розпочинає розслідування через висловлювання екс-президента Міхеіла Саакашвілі минулих вихідних в ефірі грузинської телекомпанії "Мтаварі архі" у зв'язку з заворушеннями 20-21 червня 2019 року в Тбілісі, коли велика група лідерів опозиції та їхніх прихильників спробувала штурмом узяти будівлю парламенту.

"Висловлювання Саакашвілі в ефірі однієї з телекомпаній, що "тоді можна було повалити владу, але момент було втрачено", є достатньою підставою для підозри, що спроба повалення влади 20 червня здійснювалася безпосередньо за участю і керівництва Саакашвілі", - йдеться в повідомленні МВС, поширеному в понеділок.

Відомство також повідомляє, що у зв'язку з висловлюваннями Саакашвілі буде проведено відповідні слідчі дії й надано правову оцінку.

Віце-спікер парламенту, один із лідерів правлячої партії "Грузинська мрія" Георгій Вольський заявив у понеділок на брифінгу, що Саакашвілі в прямому включенні в телеефір "практично дав свідчення, заявивши, що опозиція була дуже близька до повалення влади".

"Саакашвілі заявив і про те, що опозиція продовжить свої дії в цьому самому ключі", - сказав Вольський.

Раніше повідомлялося, що 20 червня 2019 року кілька тисяч опозиціонерів зібралися біля будівлі парламенту, щоб опротестувати дії голови Міжпарламентської асамблеї православ'я, російського депутата Сергія Гаврилова, котрий зайняв на засіданні асамблеї, яка відбувалася в будівлі парламенту Грузії, крісло його голови.

Увечері радикально налаштовані лідери опозиції та їхні прихильники зробили спробу прорвати кордон поліції та увірватися в будівлю парламенту. Поліція, застосувавши силу, розігнала нападників. Постраждали 240 осіб, зокрема 80 поліцейських. Було затримано понад 300 учасників акції. Судові процеси в цій справі тривають до сьогодні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА