17:41 13.01.2020

Рятувальники, які працювали на місці падіння літака під Тегераном, повертаються в Україну, основна частина експертів залишається в Ірані - Данілов

2 хв читати
Рятувальники, які працювали на місці падіння літака під Тегераном, повертаються в Україну, основна частина експертів залишається в Ірані - Данілов

 Частина експертної групи, зокрема рятувальники, які з першого дня працювали на місці катастрофи в Ірані літака Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України" (МАУ), повертаються в Україну, повідомляється на офіційному сайті Ради національної безпеки та оборони України в понеділок.

"Основна частина експертів залишається в Тегерані", - повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Наразі, за його словами, українська сторона чекає на приліт представника слідчої групи Ірану.

Секретар РНБО провів зустріч із тимчасовим повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін, під час якої сторони обговорили актуальний стан розслідування катастрофи Boeing. Квін, у свою чергу, висловила співчуття від посольства США у зв’язку з трагедією та запевнила в готовності американської сторони надавати всю необхідну допомогу та інформацію під час розслідування.

У свою чергу державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць наголошує, що експертно-рятувальна група України, яка працює в Ірані, має офіційний статус, і результати її роботи є процесуально значущими. "Вона має абсолютно легальний статус. Усе, що вона робить, - це не є самодіяльністю, і всі дії, які роблять наші експерти в Тегерані, вони є процесуально значущими", - сказав він журналістам у понеділок.

Держсекретар МЗС нагадав, що до експертно-пошукової групи входять понад 40 представників 12 державних органів України. "Сьогодні частина з них, які завершили виконання своєї функції, повертається до Києва. Залишаються судмедексперти та інші колеги, які ще там потрібні", - розповів Заяць.

Раніше 12 січня Данілов повідомив, що літак Міністерства оборони України з групою українських експертів, направлений до Тегерана 8 січня для розслідування причин катастрофи літака "МАУ", повернеться в Україну тільки після завершення всіх необхідних процедур і з тілами загиблих українців.

За інформацією МВС України, до складу групи українських фахівців, що прибула до Ірану, ввійшли 15 рятувальників, четверо слідчих і троє експертів МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА