18:40 13.01.2020

Держсекретар МЗС обіцяє розібратися з повідомленням посольства в Ірані, в якому причиною аварії українського лайнера було названо технічну

1 хв читати
Держсекретар МЗС обіцяє розібратися з повідомленням посольства в Ірані, в якому причиною аварії українського лайнера було названо технічну

 Державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць вважає першочерговим завдання репатріації останків українських громадян, які загинули внаслідок авіакатастрофи під Тегераном, а потім обіцяє проаналізувати ситуацію з першими інформаційними повідомленнями посольства України в Ірані, що повідомило про технічні причини авіакатастрофи.

"Я не драматизував би цей аспект. Це не було заявою посольства... Це було інформаційне повідомлення, яке посольство розмістило... Безумовно, посольство припустилося помилки, причому великої помилки... Те, що посольство мало зробити, - це поставити на самому початку тексту: за повідомленнями іранських органів влади", - сказав Заяць журналістам у понеділок.

Він розповів, що в понеділок про це йшлося на закритому засіданні комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Верховної Ради.

Держсекретар МЗС наголосив, що наразі посольство України в Ірані працює в цілодобовому режимі, й після того, як тіла загиблих українських громадян буде репатрійовано в Україну, "ми проведемо аналіз, чому так сталося", маючи на увазі повідомлення посольства. "Буде вжито заходів для того, щоб навчити, якщо ми констатуємо в результаті аналізу, що не вистачало знань і досвіду... тим, хто так зробив. Покарати, якщо ми констатуємо, що були навчені дипломати, але які всупереч встановленим інструкціям зробили не так, як їх навчали", - сказав Заяць.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА