19:32 13.01.2020

Профільний комітет рекомендував ВР підтримати заяву про участь постійної делегації в роботі ПАРЄ у 2020 році

2 хв читати
Профільний комітет рекомендував ВР підтримати заяву про участь постійної делегації в роботі ПАРЄ у 2020 році

Парламентський комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендує Верховній Раді підтримати заяву про участь постійної делегації українського парламенту в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи в 2020 році.

"Ми їдемо в повному складі делегації... Це означає, що ми їдемо разом з основними членами та заступниками. У нас є напрацьований позитивний порядок денний разом із нашими партнерами з країн "Балтік плюс" (Латвія, Литва, Естонія і Грузія - ІФ) і ми їдемо, щоб відстоювати інтереси України", - сказала голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Єлизавета Ясько на засіданні комітету в понеділок у Києві.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови №2718 авторства Ясько про заяву парламенту щодо участі постійної делегації українського парламенту в роботі ПАРЄ у 2020 році.

Згідно з текстом проекту постанови, Верховна Рада доручає постійній делегації українського парламенту в ПАРЄ подати свої повноваження на затвердження для участі в щорічній сесії ПАРЄ 2020 року.

У проекті документа зазначається, що метою участі української делегації в роботі ПАРЄ є недопущення збереження наявної ситуації в Європі, яка склалася внаслідок агресивної зовнішньої політики РФ, донесення об'єктивної інформації про протиправні дії РФ на окупованих територіях України.

Згідно з проектом заяви, Українська делегація також має намір докладати зусилля для припинення збройної агресії з боку країни-члена Ради Європи та подолання її наслідків, а також для недопущення використання трибуни ПАРЄ для поширення неправдивих наративів про ситуацію в Україні.

За словами Ясько, члени постійної делегації ВР у ПАРЄ приступлять до роботи на зимовій сесії ПАРЄ 27 січня.

23 вересня 2019 року Ясько оприлюднила заяву української делегації про рішення не подавати свої повноваження на затвердження під час осінньої частини сесії ПАРЄ з 30 вересня до 4 жовтня 2019 року. "Зазначене буде способом реагування України на повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій асамблеї, прийнятих у відповідь на російську агресію проти України", - йдеться у заяві.

Пізніше Ясько в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" розповіла, що українська делегація в ПАРЄ посилюватиме роботу з партнерами, щоб у порядку денному Асамблеї позиція України йшла з різних джерел.

Як повідомляється на сайті парламентської асамблеї Ради Європи, перша частина сесії ПАРЄ (т.зв. зимова сесія) відбудеться 27-31 січня в Страсбурзі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА